4 Aralık 2014 Perşembe

Bank of America Kulesi

BANK OF AMERİCA KULESİ
 


EN GENEL BİLGİLER:
 
Yer: New York (Amerika)
Kat Sayısı: 54
Mimar(lar): Adamson Associates
İnşaa Maliyeti: -
 
 
* Bu minnak kulemiz Manhattan’ın ortasındaki Midtown bölgesinde ve Bryant Park’ın hemen karşısında yer almaktaymış.
 
*  Aralık 2009 yılı itibariye Empire State Binası’ndan sonra New York City’nin en yüksek ikinci, ABD’de ise en yüksek dördüncü binasıymışş.
 
* 54 katlı ve 195,000 metrekarelik binada aynı zamanda 3 yürüyen merdiven ve birisi yeraltındaki metroya bağlanan 53 adet asansör bulunuyormuş.
 
* Adındanda anlaşıldığı gibi Bankaymış kendileri.
 
Bonus Bilgi 1 : Çevreye Saygılı ve LEED Sertifikalı İlk Gökdelen (LEED Platinyum Sertifikasyon’una sahip olan ilk gökdelen)
Minimum enerji ve su harcanması için kulede en son teknolojik olanaklardan yararlanılmış. Mekanlar tasarlanırken doğal ışıktan maksimum yararlanmak hedeflenilmiş. Yağmur sularını birikteren ve binada kullanan bir su toplama sistemi ile senede yaklaşık olarak 40,000 metreküp su tasarrufu oluyormuş.
 
Bonus Bilgi 2 : Henry Miller’a adanmış neoklasik stildeki bu tiyatro binası 1 Nisan 1918’de perdelerini ilk kez seyircilerine açmış. Henry Miller’in ölümünden sonra oğlu Gilbert Miller tarafından 1968 yılına kadar işletilen tiyatro bu tarihten sonra sinema salonu ve sonradan gece klübü olarak hizmet vermiş ve 2004 yılından beri kullanılmamakta olan bu yapı Bank of America Kulesi’nin bir parçası olarak, iç mekanları tamamen değişen yapının dış cephesi aynen korunarak, 1,055 koltuk kapasiteli yeni bir tiyatro olarak inşaa edilmiş..
 
Kaynak:
-
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder